nazaj

Mešalnik oz. mešalec testa kot obvezna oprema vsake picerije.

28. decembra, 2022
OEMALI, 2022

Ste vedeli, da ima vsaka italijanska pokrajina, pa skoraj tudi vas, svojo pico? Ste vedeli tudi to, da so pice najbolj prodajana hitra prehrana na svetu? Ta tradicionalna italijanska jed je v zadnjem desetletju doživela pravi kulinarični preporod, saj današnje pice ne bazirajo več na najcenejši moki, v kombinaciji z večjo količino kvasa in čez 3 ure bi bili že pripravljeni na peko pic. Dandanes je priprava pic prava kulinarična mojstrovina, saj za pripravo testa, ki je ključna za vrhunsko pico, lahko porabimo tudi do 3 dni.

media.npr.org, 2019

KAJ JE KLJUČNO ZA PRIPRAVO NAJBOLJŠEGA TESTA?

V prvi vrsti je zagotovo ključnega pomena izbira moke ustrezne kvalitete, z zadostno mero encimov, ki se nahajajo v žitu. Običajne rafinirane moke tipa 400 ali 500 ne vsebujejo dovoljšne mere encimov, zato potrebujemo drugače mleto moko tipa 650 ali 850, ki pa vsebujeta encime, ki pripomorejo k lažji prebavljivosti ogljikovih hidratov in beljakovin. Za pripravo prave strukture in elastičnosti testa pa je potrebna ustrezna stopnja hidracije, ki jo dosežemo s pravim razmerjem mešanja vode z moko. Klasična pica vsebuje nekje 50-60% hidracijo testa, kot smo pa že dejali, se je nivo pripave pic dvignil povsem na drugo raven, saj določene picerije pripravljajo pice z višjim odstotkom, od 60-85% hidracijo, kar se odraža v sami kompleksnosti gnetenja testa in njegovi elastičnosti oz. »čigumasti« obliki. Ne glede na željeno doseganje hidracije je ključnega pomena mešanje oz. gnetenje z enakomerno in ne preveliko hitrostjo, ki pa jo lahko dosežemo le z ustreznimi mešalniki oz. mešalci testa.

KATERI MEŠALNIK OZ. MEŠALEC TESTA IZBRATI?

Zagotovo se vam je v trenutku porodilo vprašanje kateri mešalnik oz. mešalec testa izbrati, saj je trg preplavljen z raznoraznimi produkti, ki so običajno nižjega cenovnega razreda, s tem pa je povezana tudi kvaliteta izdelave. V prvi vrsti bi na tej točki opozorili na kvaliteto izdelave, kot prvi dejavnik odločanja. Zagotovo je eden od dejavnikov odločanja tudi sama kapaciteta posode in temu primerna tudi moč motorja. Bodite pozorni, da je moč motorja čim večja, saj se bo s tem doseglo boljšo strukturo testa in daljšo življenjsko dobo mešalnika oz. mešalca testa. Pozornost je potrebno nameniti tudi samemu vidiku varnosti uporabe, zaželjeno je, da ima vgrajeno varnostno stikalo, ki nemudoma prepreči poškodbe oseb ali delov opreme.

OEMALI, 2022

Italijanski proizvajalec naprav in pripomočkov specializiranih za pripravo pic OEM je lahko vsekakor prava izbira za nakup bodisi mešalnika oz. mešalca testa ali pa katerega drugega aparata, ki je posebno razvit in prilagojen za doseganje najvišjih standardov za kvalitetno pripravo omenjenih italijanskih specialitet. Če bi si želeli pri svojem delu uporabljati najkakovostnejše aparate za pripravo pic, vas vabimo na kategorijo izdelkov za pripravo testa, kjer so dostopni vsi uradni katalogi in tehnični listi..

Pri podjetju K-SERVIS d.o.o. lahko ponosno rečemo, da smo uradni zastopnik blagovne znamke, s prodajno in servisno podporo za celotno področje Slovenije. V kolikor pri vašem delu ali gostinskem obratu potrebujete pomoč pri izbiri ustreznega aparata, izpolnite naš kontaktni obrazec in naša prodajna ekipa vam bo pomagala poiskati ustrezno rešitev.