nazaj

Otvoritev 11-oddelčnega vrtca v Bohinjski Bistrici: Nova Priložnost za Bohinjsko okolje

25. aprila, 2023

V Bohinjski Bistrici se odpirajo nove poti za razvoj otrokovega znanja in socialnih veščin, saj je bila včeraj slovesno odprta nova enota vrtca s kar 11 oddelki. Lokalna skupnost je pozdravila to pomembno pridobitev, saj bo nova enota omogočila več otrokom dostop do kakovostnega predšolskega izobraževanja.

Slovesnost je privabila številne starše, otroke, predstavnike lokalnih šol in občinskega sveta ter druge člane skupnosti. Med udeleženci so bili tudi visoki gostje, med njimi ravnateljica in ravnatelji iz bližnjih in daljnih okolic, predstavniki sosednjih občin ter izvajalci in snovalci projekta.

K-SERVIS, 2023

Celoten projekt odprtja 11 oddelčnega vrtca pa ne prinaša koristi le otrokom in staršem, temveč tudi okolju. Vrtcu je namreč vdahnjeno zeleno življenje, saj je zasnovan z močnim poudarkom na energetski varčnosti in trajnosti. Pri gradnji so bile uporabljene inovativne gradbene tehnike ter okolju prijazni materiali, kar pripomore k zmanjšanju ogljičnega odtisa vrtca. Tudi v sami notranjosti vrtca se ta zavezanost trajnosti nadaljuje. Pohištvo in oprema so izbrani z namenom minimalnega vpliva na okolje, kar prispeva k zdravemu in varnemu okolju za otroke.

Pri dokončanju projekta je bilo prisotno tudi naše podjetje, saj smo bili izbrani za dobavitelja tehnološke opreme kuhinje. Visoko kakovostna oprema, ki smo jo dobavili je odličen primer te predanosti k trajnostnemu razvoju. Celotna kuhinja je zasnovana po najvišjih kakovostnih standardih, saj vključuje proizvajalce kot npr. AMBACH, WINTERHALTER, RATIONAL ter drugi, hkrati pa dosega visoko raven energetske učinkovitosti. Nova oprema kuhinje bo v veliki meri olajšala delo kuhinjskega osebja, ki bo z njo lažje izpolnjevalo vsakodnevne izzive pri pripravi obrokov za naše malčke.

 

Poleg tega je nova enota vrtca tudi korak k olajšanju izzivov, s katerimi se soočajo starši pri usklajevanju poklicnega in družinskega življenja. Večje kapacitete vrtca omogočajo lažje pridobivanje prostih mest in razbremenjujejo čakalne sezname.

 

Otvoritev 11 oddelčnega vrtca v Bohinjski Bistrici zagotovo predstavlja pomemben mejnik v razvoju lokalne skupnosti. Zagotavlja boljše možnosti za izobraževanje in skrb za najmlajše, obenem pa krepi povezanost med starši, vzgojitelji, lokalnimi ustanovami, podjetji ter širšim sosednjim okoljem. To je zagotovo korak v pravo smer za prihodnost naših otrok, ki bo obenem spoštoval tudi okolje, v katerem bodo odraščali.

K-SERVIS, 2023
K-SERVIS, 2023
K-SERVIS, 2023